Tuotteiden käyttö

Useimmat Palmakon verkkokaupasta ostetut tuotteet ovat käsittelemättömiä, eli pakkauksessa ovat luonnollisesta pohjoismaisesta kuusesta valmistetut rakennusosat. Poikkeuksena ovat kasvihuoneet ja talojen pohjahirret, jotka on käsitelty puunsuoja-aineella.
 
Varmistaaksesi puutuotteen pitkän käyttöiän käsittele osat puunsuoja-aineella, jota voi ostaa jokaisesta rauta- tai maalikaupasta. Kysy lisätietoa kaupan asiantuntijalta. Sen jälkeen rakennuksen voi pinnoittaa mieleisellään peittävällä tai läpikuultavalla puumaalilla. Jälkimmäiset antavat kauniin sävyn, mutta puun kuvio jää silti näkyviin. Rakennuksen osat tulisi käsitellä puunsuoja-aineella ennen asennusta, mutta maalaustyöt voi sen sijaan tehdä myös asennuksen jälkeen. Se kannattaa erityisesti silloin, jos rakennus halutaan maalata ulkoa ja sisältä eri väriseksi. Maalaamalla rakennuksen vasta asennuksen jälkeen voi ehkäistä myös sen ongelman, että maalia valuu uriin eivätkä höylähirret sovi enää tiiviisti yhteen.
 
Ennen rakennuksen asentamista tulee rakentaa tasainen alusta eli perustus. Rakennuksen koon ja painon mukaan sen voi asentaa betonisten kevytharkkojen, kiviparketin, betonilaattojen tai betonista valetun laattaperustuksen varaan. Mitä paremmin alusta on vaakasuorassa, sitä helpommin asennus sujuu. Suurempien mökkien tapauksessa on syytä harkita, halutaanko mökkiin tuoda sähköt, vesijohto, viemäri ja muut yhteydet ja mistä ne tuodaan.
 
Jokaisen tuotteemme mukana on perusteellinen piirustuksin varustettu ohjekirja. Tuotteiden kokoaminen ja rakennusten asentaminen on helppoa, ja halutessaan jokainen selviää siitä itse. Jotta työ sujuisi paremmin, kannattaa kuitenkin kutsua kaveri apuun ja suorittaa suurempien mökkien asennus kaksin. Työkaluista tarvitaan yleensä vasara, akkuporakone (ruuvien vääntämiseen) ja saha. Vesikatteen asentamista helpottaa hakasnaulain.
 
Esimerkkejä käytössä olevista Palmakon mökeistä ja piharakennuksista on kotisivun kuvagalleriassa, ja alla on mallivideo asentamisesta: