Usein kysyttyä

 
Miten ostan verkkokaupasta?
Verkkokaupasta ostamisen prosessi on selostettu yksityiskohtaisesti Ostaminen-kohdan Näin ostat verkkokaupasta -alakohdassa. Jos sinulla on verkkokaupassa asioidessasi silti kysyttävää tai haluat antaa meille palautetta, kirjoita osoitteeseen info@palmako.fi.
 
Paljonko piharakennus maksaa?
Kunkin tuotteen yhteydessä näkyy hinta. Kaikki verkkokaupan hinnat sisältävät arvonlisäveron. Toimitukseen sisältyvät yleensä kaikki asennustarvikkeet (ruuvit, naulat jne.). Rakennuksen hintaan eivät sisälly lisätuotteet (vesikate, räystäskourut, terassi, kukkalaatikot, ikkunaluukut jne.) eivätkä kuljetuskustannukset. Ne voi haluttaessa lisätä tilaukseen.
 
Mistä tiedän, mitkä lisätuotteet sopivat piharakennukseen?
Kunkin tuotteen yhteydessä näkyvät yhteensopivat lisätuotteet ja niiden oikea määrä. Yleisimmin lisätuotteina voi ostaa vesikatemateriaaleja (kattohuopa, paanu, EPDM), räystäskouruja ja terasseja. Lisäksi tarjolla on sadekatoksia, sivuvajoja, ikkunaluukkuja ja kukkalaatikoita. Jotkin rakennukset ovat lattiattomia, mutta haluttaessa lattian voi ostaa erikseen.
 
Mikseivät piharakennusten toimitussarjat yleensä sisällä vesikatemateriaalia?
Arvostamme asiakkaiden vapautta valita, minkä vesikatteen he haluavat piharakennukseen tai muuhun tuotteeseen. Valinta riippuu usein päärakennuksen vesikatteesta. Piharakennuksen vesikatteen voi rakentaa kattohuovasta, paanusta/palahuovasta (ei sovi tasakattoihin tai alle 15 astetta kalteviin kattoihin), kattopellistä tai vaikkapa kattotiilistä.
 
Miksei joissakin piharakennuksissa ole lattiaa?
Lattiattomat piharakennukset ovat malleja, jotka on alun perin suunniteltu Ranskan markkinoille, ja ranskalaiset suosivat usein puulattian sijaan esimerkiksi kivilaattoja. Siitä syystä lattia ei sisälly toimitukseen, ja lattialaudat ja painekyllästetyt pohjahirret voi ostaa lisätuotteina.
 
Miten tuotteen toimitus tapahtuu?
Piharakennus on siinä mielessä erikoinen tuote, että se ei mahdu pakettiautomaatin lokeroon. Talot on kyllä pakattu huolellisesti, mutta paketti voi olla jopa 6 metriä pitkä ja painaa monta tonnia. Toimitamme tilaamasi tuotteet tilaukseen merkittyyn osoitteeseen. Kuljetuksen hinta riippuu paketin koosta ja paikasta, jonne se kuljetetaan. Toimitusajasta ja kuljetuksesta on kerrottu tarkemmin kohdassa Ostaminen.
 
Mitä vaatimuksia perustuksille asetetaan?
Ennen rakennuksen asentamista tulee rakentaa ostetun rakennuksen mittoja vastaava tasainen alusta eli perustus. Rakennuksen koon ja painon mukaan sen voi asentaa betonisten kevytharkkojen, kiviparketin, betonilaattojen tai betonista valetun laattaperustuksen varaan. Mitä paremmin alusta on vaakasuorassa, sitä helpommin asennus sujuu. Suurempien mökkien tapauksessa on syytä harkita, halutaanko mökkiin tuoda sähköt, vesijohto, viemäri ja muut yhteydet ja mistä ne tuodaan.
 
Miten piharakennusta hoidetaan?
Palmakon tarjoamat piharakennukset (kasvihuoneita lukuun ottamatta) ovat käsittelemättömiä ja herkkiä sään vaikutuksille. Rakennuksen alkuperäiseen ulkonäköön voivat vaikuttaa aurinko, sade ja lumi. Varmistaaksesi puutuotteen pitkän käyttöiän käsittele osat puunsuoja-aineella, jota voi ostaa jokaisesta rauta- tai maalikaupasta. Kysy lisätietoa kaupan asiantuntijalta. Sen jälkeen rakennuksen voi pinnoittaa mieleisellään peittävällä tai läpikuultavalla puumaalilla. Tuotteiden pintakäsittelystä on kerrottu tarkemmin Ostaminen-kohdan Tuotteiden käyttö -alakohdassa.
 
Miten piharakennus asennetaan?
Palmakon tuotteiden kokoaminen ja asentaminen on helppoa, ja halutessaan jokainen selviää siitä itse. Jokaisen tuotteemme mukana on perusteellinen piirustuksin varustettu ohjekirja. Jotta työ sujuisi paremmin, kannattaa kuitenkin kutsua kaveri apuun ja suorittaa suurempien mökkien asennus kaksin. Työkaluista tarvitaan yleensä vasara, akkuporakone (ruuvien vääntämiseen) ja saha.
 
Mistä tiedän, onko rakennus, jonka haluan ostaa, varastossa?
Palmako on niin suuri valmistaja, että verkkokaupassa tarjoamiamme rakennuksia on varastoissamme ympäri vuoden. Takaamme rakennusten toimittamisen ostajalle neljässä viikossa oston tekemisestä verkkokaupassa ja rahan saapumisesta pankkitilillemme.
 
Voinko palauttaa ostamani tuotteen?
Vaikka Palmakon verkkokaupasta ostetut tuotteet ovat erittäin kookkaita ja raskaita, niilläkin on 14 päivän palautusoikeus. Tuotteiden palauttamisesta on kerrottu tarkemmin kohdassa Ostaminen.
 
Mistä saan lisää tietoa ja apua?
Ongelmien tapauksessa voit kirjoittaa osoitteeseen info@palmako.fi, ottaa yhteyttä Skypella tai soittaa arkisin kello 9–17 numeroon 097 479 0375. Kaikki yhteystiedot ovat verkkokauppasivuston alaosan oikeassa reunassa ja valikon kohdassa Yhteystiedot.