Pohjoismaista kuusta

Palmako valmistaa kaikki tuotteensa laadukkaasta pohjoismaisesta kuivatusta kuusesta. Alueen pitkien talvien ja lyhyiden kesien ansiosta puut kasvavat hitaasti, mikä takaa materiaalin lujuuden ja kestävyyden. Pidämme myös kuusen esteettisistä ominaisuuksista: sen pohjoismaisen raikkaasta vaaleasta värisävystä ja harvaoksaisuudesta.
 
Puu rakennusmateriaalina
Puu on ollut jo vuosisatojen ajan suosittu rakennusmateriaali, ja uusien teknologioiden ansiosta sen hyödyntämiseen on löydetty yhä enemmän mahdollisuuksia. Nykyään puu onkin maailman käytetyimpiä rakennusmateriaaleja. Se on kevyttä mutta vahvaa, helposti työstettävää ja toimii hyvänä lämpöeristeenä. Puun arvoa lisää sen kaunis ulkonäkö.
 
Puuta arvostetaan nykyään ennen kaikkea siitä syystä, että se on ympäristöystävällinen ja ainoa uusiutuva rakennusmateriaali. Puun käyttö on tärkeä osa kestävää elämäntapaa. Hoitamalla metsiä järkevästi ja suosimalla puutuotteita luomme itsellemme terveellisen elinympäristön ja edistämme ympäristön säästämistä.
Puunjalostus kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin monien muiden materiaalien käsittely.
Lisäksi puutuotteista voi niiden elinkaaren lopussa tuottaa ihmisten tarvitsemaa lämpöenergiaa ja siten säästää fossiilisia polttoaineita.
 
Puurakennusten perinne Virossa
Viro tunnetaan maana, jossa yli puolet alueesta on metsän peitossa ja jossa puunjalostusperinne ulottuu vuosisatojen taakse. Jo esivanhempamme käyttivät puuta pääasiallisena rakennusmateriaalina, ja Viron vanhimmat säilyneet puutalot ovat yli 300 vuotta vanhoja. Jatkamme ylpeinä tätä vuosisatojen mittaista perinnettä ja intohimoa, jota tunnemme tätä luonnollista, lämmintä, energiaa säästävää ja kestävää materiaalia kohtaan.